Olá! Seja bem-vindo ao meu blog!

Aqui você dá as boas vindas aos seus leitores, fala sobre você e seu blog, contato:

E aqui você deixa os links de suas redes sociais, com ícones de sua preferência:

Menu

Faça um tour pelo blog ;3

Kenapa takde orang yang jenguk blog saya??


Kali nie niel nak share sedikit experience niel pada kawan yang tertanya kenapa ye takde orang jenguk blog saya?? Rasanya blog saya cantik+entry menarik?? Kenapa dan mengapa??
  • Blog lambat nak loading. Berat dengan widget yang tak perlu dimasukkan. Buka 1 blog je dah lama sangat nak load. Lagi parah kalau kes laptop terus hang. Boring terus klik [x].
  • Blog tak update entry. Yelah orang nak jenguk pun ragu2. Mana tahu tuan blog ni dah stop berblog ker sampai berbulan tak update.
  • Blog yang warna tulisan pada entry sama je dengan background blog. Nak baca entry pun takde mood. Terus klik [x].
  • Kalau blog yang ade shoutmix. Sorok2 shoutmix sampai tak jumpa kat mana. Atau shoutmix nung bawah sekali. Ada pulak 7 entry per page dan panjang2. Malas nak scroll sampai bawah terus [x].
  • Blog yang guna verification word+embeded comment. Dah la blog agak berat nak load. Bila nak comment buat jenis embeded. Tue ok lagi. Tapi aduss ada word verification pulak. Mood nak send comment terus [x].
  • Korang malas nak balas jejak orang lain so macam mana la nak orang tue asyik singgah blog korang. Lain la memang blog yang dah femes atau blog berinformasi.
Kalau nak buat blog yang kawan suka datang melawat. Kita kena la buat blog yang mesra pengguna (user friendly). Bila orang tengok je terus suka dan akan rajin singgah lagi. Bukan sekali tue je.
Bagi korang pulak, apa ciri2 blog yang korang rasa malas nak jenguk atau bila dah jenguk terus klik [x]??

6 comments:

miss chenta said...

btul2 saya sokong semua di atas..tp mcm ner nk wat shoutbox mcam awak..se minggu wat x jadi2 bhusan lak :)

Fiqra Ayesha said...

btl,sy pun sokong..mcm blog sy jgk..hehehe

Syafiq Isme said...

yekee.. tapi u mcm x penah jenguk blog i je. haha. sangat bergunainfo ni. thanks

hey i ada buat entry pasal korea drama. LOL . u addicted ? haha please gimme feedback. nak tahu je

http://bubblechezz.blogspot.com/2011/11/assalamualaikum.html

Syahirah Suhaili said...

btol2..stuju..hehe
ek,daniel pakai dudel adiela sbg icon shoutbox ey? hehe :D

daniel said...

syahira:aah.niel pkai doddle adiela.sebab cantik larhh!~~

mohd fazroy rashid said...

saya lak serabut blog yang open new window...adoiiii,tp xckp kt belog awak..belog2 orang lain la

nielkpop

PAGEVIEWS

BLOG ARCHIVES

up