Olá! Seja bem-vindo ao meu blog!

Aqui você dá as boas vindas aos seus leitores, fala sobre você e seu blog, contato:

E aqui você deixa os links de suas redes sociais, com ícones de sua preferência:

Menu

Faça um tour pelo blog ;3

perangai awek yang lelaki tak suka ..

hai...niel mahu share sesuatu yang bertajuk "perangai awek yang lelaki tak suka"
jom kita mula sekarang!!

  1. merajuk melampau lampau.

Kita as perempuan memang dikatakan fragile mengalah kaca ke"fragile"an nya. Sikit sikit nak merajuk tu agak payah la bagi kaum adam. Kalau sekali dua takpa, tapi kalau dah tiap hari nak merajuk, kalau aku jadi pakwe pun naik menyampah. Jadi pandai pandailah kawa


2) I am the only girl in this world.

Ini lebih kepada queen control aku rasa. Mana mana laki tu nak pi korang nak berkepit, menurut member laki aku, ada kes sampai dia nak pi repair motor pun nak ikut, nak gi tandas awam time dating pun nak ikut.. Janganla camtu babe, give him some time. Dia bukan seven eleven.

3)Boys are 24 hours services.
Aku malas nak ulas sebab mende ni sangat common, baru sopoloh minit tak reply, dah nak melenting, kalau boleh 24 hours nak mesej. Bankrupt la kalau camtu, mana taknya setiap masa nak tau "awak dekat mana", and "awak buat apa". Babe, kita perempuan, kalau jarang contact nanti orang rindu kita, bila rindu makin sayang. Jadi biar jarang contact nanti makin sayang (tapi korang jangan pi carik jantan lain pulak)

4) Syak wasangka
Ni pun mende common. Sama je macam situasi no 3, it just beza dia, sopoloh minit tak reply, terus call, kalau tak angkat start la fikir bukan bukan. "dia dah tak sayang aku lah tu". "ha, mesti keluar dengan perempuan lain". Hish, mampuslah camtu, kalau gi berak pun korang fikir lain, kesianlah laki tu.

5) Queen of Jealousy.
Ni pun satu hal, sikit sikit nak jeles. Memangla jeles tu necessary kalau kita dah sayang orang tu tapi kalau sampai tahap laki tu tak boleh nak berkawan dengan perempuan lain macam bese tu kira susahlah tu. Kalau korang jeles sangat, lama lama mau laki tu tawar hati, and tinggalkan korang.


Jadi girls, aku harap janganlah jadi macam ini, aku nak seru korang. Jom bersama sama kamu semua tunjukkan kat laki yang kita ni tak macam yang seperti 5 perkara yang dilist di atas. Kalau panas hati, simpan, pastu istighfar, nanti sejuklah hati. Kalau tak tahan sangat bawaklah berbincang.

Tapi jangan korang pi percaya sangat kat laki pulak, nanti lain pulak jadinya. Jangan mudah percaya and cair dengan laki ok? Ingat kamu kaum yang lemah


Perangai yang tak digemari tu biar terkawal supaya tak over.
peace :)


3 comments:

Julyana said...

kdg2 x stuju jgak, 2 mksdnye caring tu ,, tpy maybe jgn melampau lampau sgt kod..

Anonymous said...

what if yang di atas tu sume bf kite punye perangai? cemane pulak tu?

noor badriah said...

haha. lawak laa bila baca. tapi ada yang betul. kadang-kadang lelaki pun berperangai macam ni =)

nielkpop

PAGEVIEWS

BLOG ARCHIVES

up