Olá! Seja bem-vindo ao meu blog!

Aqui você dá as boas vindas aos seus leitores, fala sobre você e seu blog, contato:

E aqui você deixa os links de suas redes sociais, com ícones de sua preferência:

Menu

Faça um tour pelo blog ;3

TEKNIK MENGORAT PEREMPUAN..


HARI NIE ENTRI JIWANG LEBIH SIKIT..

 apasal aku buat tajuk seperti diatas?-.-

aku beritahu korang,korang kenelah senyap keyh?hihi.

aku berikan contoh situasi taktik yang salah..

MAMAT 1:
Mamat satu sedang duduk dengan machonya di tepi jalan. Tiba tiba sorang awek berbaju kurung sopan ayu gitu lalu.

Mamat : Hai cik adik, muka cik adik ni manislah.
Awek: Humph (jeling sombong)

Komen aku:
Wey, aku bagi nasihat ni, wahai kaum adam janganlah buat sebegitu, takde perempuan yang suka pun. 99.99% menyampah dengan taktik lelaki yang sebegitu. Korang kena tunjuk korang ni ego sikit. Buanglah tabiat buat bunyi cencorot tu (citt citt)

Mamat 2
Si awek sedang ber"facebook" .
Tiba tiba chat box terbuka:
Mamat: salam, awak, saya nak mengaku ni.

Awek: Hurm?
Mamat: Saya suka dekat awak.
Awek : ...

Komen : 
Comm'on lah brader. Lu pakai dah smart, muka dah macho, takkan mengaku suka dekat facebook/sms je? Percaya lah cakap aku, awek yang korang usyar mesti lari dari korang. Lain kali bila korang nak start chatting dengan dia. Barangkali si dia akan begini,


So apa penyelesaian bagi korang?

Ini aku bagi satu cara.

CADANGAN :
Korang upah member korang pergi mengusik awek yang korang berkenan tu.
Situasinya begini.

Orang upahan: (halang jalan awek) Hai , nak pergi mana? nak ikut boleh?
Awek: (muka ketakutan) er, saya nak cepat ni.
Orang upahan: Ala, sombongnya tapi takpe, comel. I like. (mula mendekati)
Awek: Eh apa ni, jangan dekatlah (terkejut)

Lepas tu korang pun yang konon kononnya jalan dekat dekat situ, berteriak dengan macho.

Mamat: Woi! Ape korang buat tu ha? (control macho)

Orang upahan korang pun berpura pura ketakutan lari dan langgar awek sampai buku dia jatuh. Masa ni lah korang mendekati si awek.


Mamat: Awak ok? (tolong kutip buku)
Awek: Hmm.. isk isk (start menangis)
Mamat: Awak janganlah nangis, diorang tu memang camtu. Suka mengacau orang cantik macam awak.
Awek: Terima kasih awak. (sedu)
Mamat: Takde apelah, takpe biar saya teman awak jalan ke kuliah. Nanti takut diorang kacau lagi awak(pancing)
Awek: Hm, ok. Thanks lagi sekali. (senyum comel). By the way nama awak sapa?
Mamat: Saya Shah, maybe awak tak perasan, kita satu kuliah dengan Prof Zainal.
Awek: Oh, saya Ira.. (muka berseri seri)

Ha, masa ni korang akan start rapat dengan dia, bila dah lama lama percayalah dia akan cair sama lu. Tapi kalau tak menjadi, jangan salahkan aku. Aku hanya beri cadangan. (senyum musang)

~niel kpop~



4 comments:

AlanKwang said...

woahhh ^_^

Ryss Asmyra said...

LOL xD
kalau perempuan yang kena kacau tu pndai taekwando then terus beat orang upahan tu mcm mne? xD
#tanya macam aku ni lelaki pulak xD

Anonymous said...

x masuk akal

Anonymous said...

Stop making entry yg boleh tmbh dosa laa. The day is coming , Kiamat is just around the corner . Increase ur amalan lagy bagus

nielkpop

PAGEVIEWS

BLOG ARCHIVES

up